Gott nytt år från oss på Sailing Sunnyday

Hej alla härliga landkrabbor och seglare!

Först och främst vill vi be om ursäkt för vår senaste tystnad, vi har haft mycket att göra och senare delen av 2017 har varit lite turbulent.

Men nu har vi tänkt följa upp och berätta lite hur vi ligger till med projektet Sunnyday.
Allt startade ju med en dröm om att få slippa vardagsstressen och leva livet lite enklare i solen på salta hav för en period. Men nu har vardagen kommit ifatt några av oss.

Livet kan ta snabba vändningar ibland, man ändrar prioriteringar och synsätt, familjeliv kan snabbt förändras och i dagsläget har 3 goda vänner ur vår besättning valt att inte starta resan som det var tänkt från början.

Ett beslut som vi respekterar till 100%, även om vi såklart tycker att det är jättetråkigt! Vi har ju under en längre period slitit och släpat, kämpat och haft det jäkligt kul sida vid sida.

Rent praktiskt innebär detta att vi tyvärr tappar hälften av ekonomin innan och under resan.
Från att vara 6 personer starka som ska dela på inköp av dyr utrustning och sedan alla kommande utgifter som hamnkostnader, reparationer, reservdelar, mm mm mm så är vi nu bara 3.

 

Ett tufft beslut
Det innebär också att vi har tagit ett beslut som inte var speciellt lätt, men vi har i ett första skede valt att skjuta upp resan. Vi vill inte och har aldrig velat göra resan för bara resans skull, utan vi känner att vi måste ha råd med det som behövs, det ska ju såklart också kännas som en lång semester där man vill kunna upptäcka resmål fullt ut utan att behöva hålla igen ekonomiskt. Så vi har kommit överens om att ska vi göra detta, så ska vi göra det ordentligt och då behöver vi utöka reskassan betydligt nu.

Under vintern och våren 2017/2018 ska vi färdigställa inredningen i båten och det finns kvar att göra, det kan vi lova. Sommaren 2018 planerar vi att segla runt i hemmavatten för att verkligen kunna testa, utvärdera och njuta av Sunnyday maximalt.

 

Mycket kan förändras
Stora resan ser inte heller ut som den gjorde från start, i dagsläget sneglar vi på att ta tjänstledigt för att kunna segla  vissa etapper och säsonger för att sedan lägga upp båten tillfälligt, resa hem och fortsätta jobba en period. Sedan beger man sig enkelt med en flygstol ner igen för att fortsätta äventyret där man lämnade det. Just nu känns det som ett enklare alternativ som också skulle kunna vara mer ekonomiskt. Man blir helt enkelt halvtidsseglare!

Vår vision har alltid varit att perioden innan resan ska vara kul och spännande, men på grund av dessa förändringar  har senaste tiden såklart känts väldigt jobbig och oviss. Nu behöver vi dra oss tillbaka för ett tag och samla nya krafter, inspiration och vilja inför det nya året. Men vi vill verkligen passa på att skriva:

 

TACK FÖR ALLT ERT STÖD!
Vi vill självklart rikta det allra största TACKET till alla er som följer oss, som hejar på oss och berättar vad ni tycker! Vi blir oerhört upplyfta av det!
Vi vill även rikta ett STORT TACK till alla våra sponsorer!
Ni har hjälpt oss massor med bra rabatter på utrustning, ovärderliga tips, råd och massor av kunskap.
Det tar inte slut här, vi fortsätter framåt, fast i en lite saktare takt bara.

Horisonten försvinner inte, den finns kvar lika mycket som längtan att få styra Sunnyday mot den.

 

Vi önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR så hörs vi snart igen!

KRAM
Oskar, Elin & Rickard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.