Blogg 3 – Nybörjarna

Varken jag eller Elin hade tidigare satt våra fötter på en segelbåt innan vi tog kanske det största beslutet i våra liv: Vi ska iväg, och det i en stor båt med segel.

Tankarna började snurra i huvudet, hur seglar man, kommer det att luta mycket och vad gör man om det inte blåser då? Jäklar vad har vi gett oss in på egentligen?!

 

Ingen erfarenhet av segelbåtar men sjövan sedan barnsben. Min första egna båt vid 14 års ålder.

Jag började i alla fall med att ställa 10 försiktiga dumma frågor till Rickard och Dennis, de hade ju seglat en del tidigare.

Genast blev jag klokare! Jag spenderade timmar och åter timmar på segelbloggar på internet, beställde hem böcker och läste inspirerande historier från svenskar som redan gjort ”vår” resa.
Och efter lite snack med segelgubbarna på vår hemmabrygga där vi hade vår motorbåt blev jag till slut inbjuden till en av deras segelbåtar. Det var en rätt ny 38 fotare.
Oj det var ju en hel lägenhet där nere tyckte jag. Nu började jag faktiskt se en glimt av hur vårt nya liv skulle kunna se ut.

I det här skedet började vi berätta lite försiktigt för vår omgivning vad vi funderade på att göra. Hoppsan, vilka reaktioner vi fick!
Vissa vi pratade med verkade tycka att det var något olagligt vi höll på med!
De själva hade ju skrivit under och lovat att följa den svenska inrutade vardagen till punkt och pricka. Annars skulle män i vita rockar komma och spärra in dem.
Det var lite ledsamt att få höra att de inte trodde på oss, att vi aldrig skulle komma iväg osv osv osv osv

Men det absolut mest inspirerande var att nästan varannan person vi pratade med lyste upp, hos vissa började det glittra i ögonen, de blev rörda.
En tjej berättade att håret på hennes armar ställde sig upp när vi berättade om resan och hon kunde drömma sig bort tillsammans med oss.
De flesta hade ju samma dröm som oss. Kanske inte just seglingen, men att få lämna vardagen på obestämd tid, ta dagen som den kommer och bara leva…. på riktigt!
Då visste jag att vi var inne på rätt spår! Det hade aldrig känts mer rätt!

Men vi var ju inte på väg än, vi hade ju inte ens en båt…

Oskar Karlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.