Blogg 2 – Hur deras drömresa också blev min

Hur kom jag in på en jorden runt segling? Hur deras drömresa också blev min drömresa:

Jag var inte med från början när dem andra hade börjat prata om den här resan. Jag kände faktiskt inte alla vid det laget. Visst, Oskar hade jag träffat när jag gick på gymnasiet så jag visste vem han var men vi kände inte varandra. Richard och Dennis kände jag sen tidigare och det var också genom Dennis jag klev ombord på den här resan.

 

Henna, som fått besök av en trollslända längs Göta Kanal

Jag heter Henna, är 27 år och kommer ifrån Eskilstuna.

Sommaren 2016 introducerade Dennis mig för Elin och Oskar, i och med det även hela idén med drömmen om att lämna vardagen bakom sig. I början var jag inte alls övertygad och visste inte riktigt vad jag skulle tro? Jag var inte lika inkörd i idén och drömmen om en världsomsegling som dem andra var.

Dennis och Rickard, precis efter avmastning

Jag vet ju sen tidigare att Dennis alltid har drömt om att segla iväg men att jag skulle göra det kändes lite konstigt? Klart jag vill ut och resa och se världen! Men jag kan ju knappt segla? Vad kommer allt kosta? Hur länge blir vi borta? Tusen frågetecken poppade upp i min hjärna och jag kände att jag ville avvakta lite innan jag bara kastade mig ut i detta.

Jag tror inte att jag förstod då hur omfattande och stor en sådan resa är. Dessutom är jag delvis rädd för det öppna stora havet och livrädd för valar och andra stora djur i vattnet.

Jag funderade ett tag och ställde alla frågor jag kunde tänka mig och fick svar på mycket som jag hade grubblat på. Det tog inte så lång tid för mig att känna mig övertygad och drömmen om att segla runt jorden skulle ske på riktigt!

Idag är jag helt säker på att det är något jag vill och ska göra. Jag har ju mitt livs resa framför mig! Ju mer jag lär känna hela besättningen och äventyret vi ska ut på så känns det mer klart för varje dag som går. En segelbåt och världen kommer att bli mitt hem de närmaste åren och det känns lika galet som det känns fantastiskt!

Henna Koskela

 

1 comment for “Blogg 2 – Hur deras drömresa också blev min

  1. Stefan Olausson
    april 14, 2017 at 11:16 f m

    Valar är inget att vara rädd för. Däremot får man se upp med mötande fartyg, typ, en gång i veckan ca. Livet kan ofta bli lite obekvämt ombord på oceanen – bara att svära ifrån sig när tekannan kommer farande bakom nacken. Har seglat fram-och tillbaka över Atlanten i egen båt. Dessutom får man nog ha ett visst tålamod med varandra om man är så många som 6 personer ombord.
    Ha det och lycka till,
    Stefan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.