Blogg 1 – Starten på resan

Kan ni tänka er att om ungefär ett år och 4 månader så står vi i Sundbyholms gästhamn med vårt nya flytande hem för att omfamna våra nära och kära en sista gång på väldigt länge…

Jag har svårt att tänka mig det, min hjärna är fortfarande inställd på att det är en dröm. Ni vet en sådan dröm som många av oss har, som man berättar om i lunchrummet på jobbet och majoriteten av kollegorna nickar och stämmer in -en sådan resa borde man göra! Men vips slår klockan om till 13.00 och det är dags att bege sig till skrivbordet och begrava drömmarna under dagens arbete…

Jag heter Oskar, är 28 år gammal och är från Eskilstuna. Just nu bor jag i Kungsör tillsammans med min sambo Elin. Vi och våra 3 vänner har vi valt att förvandla våra drömmar till verklighet. I den här bloggen kommer vi att låta er följa med oss i stort och smått, både genom text och film när vi ger oss ut på vårt livs största äventyr, en världsomsegling på vår stålsegelbåt Sunnyday.

Oskar & Elin

Vi kommer att turas om att skriva här i bloggen, så ni kommer att få lära känna oss alla lite mer. Men någonstans måste vi börja, och allt började för många år sedan…

Jag och Elin har alltid pratat om att resa bort, långt bort och länge. År 2018 skulle vara det året! Vi var sugna på att backpacka runt i Asien. Vi kollade olika alternativ, tjänstledighet och hyra ut vårt hus kanske? Vi tog kontakt med olika företag som hjälper privatpersoner att hyra ut hus för att förstå hur det fungerar, men det var inte riktigt som vi tänkt oss. Vi lade resedrömmarna på is som hundra gånger förut, viljan att resa bort kommer lite i vågor faktiskt. Men sommaren 2016 skulle förändra allt.

Vi har varit ett kompisgäng som umgåtts mycket, några är bröder till Elin och ett par gemensamma kompisar har kommit med vid olika tillfällen. Några med liknande intressen som mig, bland annat dykning. Så vi har under åren börjat umgås mer och mer.
Till sommaren 2016 köpte jag och en utav Elins bröder en vacker gammal träsnipa, och alla vänner var såklart välkomna ombord. Det blev ett antal trevliga ”kryssningar” längs Mälarens stränder och någonstans där började vi förstå att vi hade liknande drömmar. De ville också pausa vardagen och bege sig ut på äventyr!

Träsnipan Olivia

Jag och Elin satt som klistrade framför Svt´s programserie Familjer på Äventyr, och fastnade väldigt mycket för seglarfamiljen som varit ute på de 7 haven i flera år. Det gick upp för oss att rent ekonomiskt skulle vår drömresa vara mer genomförbar om vi hade vårt hem med oss, alltså en segelbåt. Och sen är det något speciellt med vatten tycker jag, ett lugn infinner sig alltid hos mig i alla fall. Efter lite bollande med våra vänner förstod vi att det var en seglingsresa de hade varit inne på från start, långt innan vi kommit in i bilden.

Nu började ideérna att gro på riktigt, vi hade vårt första båtmöte och diskuterade ekonomin. Är det ens möjligt? På pappret skulle vår kalkyl hålla om vi lämnade Sverige sommaren 2018. Alla runt bordet bestämde sig där och då, vi ska ingå i besättningen på seglingen jorden runt. Och det var då den första resan mot målet, den förhoppningsvis soliga dagen i Sundbyholm 2018 började.

Hoppas du tyckte om vårt första riktiga blogginlägg. Kommentera gärna här nedan och ställ frågor om ni vill! Vi kommer att fortsätta att berätta om vår resa och våra förberedelser. Gå in på facebook och gilla vår sida Sailing Sunnyday så kommer du aldrig att missa ett blogginlägg, vi kommer nämligen lägga upp länkar till vår blogg så fort det kommit ut ett nytt.

Hej så länge!

Oskar Karlsson.

7 comments for “Blogg 1 – Starten på resan

 1. Therese
  februari 13, 2017 at 5:04 e m

  Kommer bli så spännande att följa er ♡

 2. Anette
  februari 13, 2017 at 6:01 e m

  Ska bli kul att få följa ert äventyr 😊

 3. Lotta C
  februari 13, 2017 at 6:55 e m

  Är så imponerad över att ni gör detta! Ska bli kul att följa bloggen under er resa och jag hoppas även att ni lägger upp lite dykbilder 😉

 4. Tove
  februari 13, 2017 at 8:19 e m

  Helt underbart otäckt😲 Ser fram emot att följa erat äventyr med skräckblandad förtjusning!

 5. Lennart
  februari 13, 2017 at 9:25 e m

  Så grymt härligt att ni gör detta..Att tänka tanken….men sen.. Ångra sig..
  Kanooon..jag längtar att få följa er resa❤️

 6. Tomas Strandman
  augusti 8, 2017 at 1:52 f m

  Ja,varför inte.Ett välfungerande kompisgäng med kunskaper och praktisk erfarenhet av handarbete och elektronik som alla har samma dröm.Håll ihop och var överseende med varandra så kommer det att gå bra.Lycka till med allt!

 7. december 2, 2017 at 3:58 e m

  kind of liked this post =) not every part of it – there was some things that i found a tad off but all in all it was a pleasant read, thanks for the article! 😛 All the best.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.